Ontdek de warme stem van Peter Vanlaet dat
net zoals goede wijn beter wordt met de jaren

In 2020 was het 30 jaar geleden dat één van Vlaanderens bekendste groepen werd opgericht, Mama’s Jasje. Met meer dan 1,4 miljoen verkochte platen staat de groep in de top honderd van bestverkochte Belgische artiesten. In 1990 scoorden ze met hun eerste nummer “Zo ver weg” meteen een grote hit en er zouden er nog vele volgen.

Peter Vanlaet mogen we gerust de biologische vader van Mama’s Jasje noemen. Peter werd de derde juni 1967 in Halle geboren. De eerste hit voor Mama’s Jasje was “Zo ver weg”. Ze stonden de zestiende november 1991 op de eerste plaats in de Vlaamse Top Tien.

Eind 2018 kwam het langverwachte album ‘Nieuwe Jas’ uit. Peter is erg trots op het album want het is ondertussen 10 jaar geleden dat er nog een album uitkwam. De start van een nieuw begin voor Peter en zijn groep. Anno 2019 treedt Mama’s Jasje Live op omringd door vijf muzikanten. Ze geven een straffe live-set met het beste van Mama’s Jasje, aangevuld met enkele nieuwe verrassende nummers.

2020 werd overschaduwd door Covid-19 en dus waren er veel optredens verzet naar een latere datum. In 2021 kwam er dan uiteindelijk de tournee van 30 jaar mama’s jasje de jaren van verstand.
Voor 2022 hebben we weer heel wat nieuws in petto.

Mama's Jasje is een Vlaamse popgroep met een Nederlandstalig repertoire. De groep werd in 1989 opgericht door Peter Vanlaet.

Clothing sponsored by


MAMA's JASJE - Alle rechten voorbehouden. Gebruik van deze site betekent acceptatie van onze Gebruikers Overeenkomst en Privacy Beleid en Cookie Verklaring.