Ontdek de warme stem van Peter Vanlaet dat
net zoals goede wijn beter wordt met de jaren

In 2020 was het 30 jaar geleden dat één van Vlaanderens bekendste groepen werd opgericht, Mama’s Jasje.

Peter Vanlaet mogen we gerust de biologische vader van Mama’s Jasje noemen. Hij werd de 3de juni 1967 in Halle geboren. Met zijn gouden pen schrijft hij sinds de start van de groep, de mooiste teksten en zijn warme stem wordt beter met de jaren. Met meer dan 1,4 miljoen verkochte platen staat de groep in de top 100 van bestverkochte Belgische artiesten.

Het succesverhaal van Mama’s Jasje begint in 1990 met de eerste grote hit Zo ver weg. De single bereikt de top van de Vlaamse hitparades en wordt platina. Ook het album Paradijs op aarde bereikt deze status. De tweede single Doe het licht maar uit wordt eveneens een hit.

Anno 2020 treedt Mama’s Jasje Live op omringd door vijf muzikanten. Ze geven een straffe live-set met het beste van Mama’s Jasje, aangevuld met nieuwe verrassende nummers.

In 2021 kwam er de tournee van 30 jaar mama’s jasje “De Jaren Van Verstand” in de mooiste zalen van Vlaanderen.

In 2022 kondigt de groep, in samenwerking met Live Nation, een nieuwe tour aan die “Het Beste Moet Nog Komen” zal gaan heten. De groep tourt ook de ganse zomer lang door Vlaanderen. Om up to date te blijven kan u steeds terecht op onze agenda pagina.

Op 21 april 2023 komt het nieuwe album ‘Het Beste Moet Nog Komen’ uit en is Mama’s Jasje centrale gast op Nekka in de Lotto Arena . Volgens Peter moet, inderdaad, het beste nog komen. Dit album zal gevolgd worden door een reeks concerten in de zomer van 2023!

Mama's Jasje is een Vlaamse popgroep met een Nederlandstalig repertoire. De groep werd in 1989 opgericht door Peter Vanlaet.

Clothing sponsored by


MAMA's JASJE - Alle rechten voorbehouden. Gebruik van deze site betekent acceptatie van onze Gebruikers Overeenkomst en Privacy Beleid en Cookie Verklaring.